Födelsedagskort jag gjort åt Instila

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200606_194308_copy_846x9937410055750102068215.jpg

Hej,
Idag hade vi turen på vår sida och vädret visade sig från sin bästa sida. Detta gjorde att vi kunde ha kalas och fira utomhus trots att det är coronatider. Dagen till ära tyckte jag det passade att ge bort ett kort jag tidigare gjort åt Instila.

Bakgrunden har jag färgat in med röd, orange och gul stämpelfärg från Memento. Jag började med den ljusgula nyansen i mitten, sen fäste jag en cirkel där jag ville ha solen och fortsatte med den ljusgula runt cirkeln. Därefter började jag i ytterkanterna med röd, sedan mörk orange, därefter ljus orange och avslutningsvis mörkgul som jag anslöt till det ljusgula i mitten.

När bakgrunden var klara tog jag bort cirkeln i mitten och stämplade med passande siluettstämplar och en text. Jag använde min stämpelplattform för att kunna stämpla med samma stämpel flera gånger och få så mörkt som jag önskade.

Jag gjorde en kortstomme av orange cardstock som jag skärt till 13,5 x 27 cm och vikt på mitten. Bilden ramade jag in med ett vitt papper och fäste sen på kortstommen med 2 mm foam tape.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200606_194340_copy_694x6941083836592942251929.jpg

Insidan gjorde jag klar igår, en enkel variant som matchar framsidan. När jag gjorde insidan började jag med att stämpla texten i mitten. Sen gjorde jag små markeringar 0,5 cm innanför kanten med blyerts. I nedersta vänstra hörnet, där jag ville ha bilden, satte jag post it lappar utefter markeringarna så att jag kunde stämpla med en större stämpel. När jag sen tog bort post it lapparna blev bara en del av stämpeln kvar. Sist av allt tog jag fram linjalen och drog linjer efter blyertsmarkeringarna och suddade ut det som blev kvar av markeringarna.

Ha en bra kväll!

// Sandra

Materiallista
Cardstock
Stämpelfärg lady bug, morocco, tangelo, cantaloupe, dandelion och tuxedo black
Stämpel blommor
Stämpel gräs
Stämpel ax
Stämpel text
Foam tape 2 mm


Kommentera