Student

Hej,
Idag har varit en dag med fantastiskt väder. Solen sken på alla lyckliga studenter i staden och tur var det nu när det blev en annorlunda student. Jag hopps verkligen alla studenter känner att den blev lyckad och att de blev firade trots omständigheterna.

Nu när dagen är över kan jag visa de studentkort jag gjort. Det blev fyra stycken i år. Ikväll tänkte jag visa två kort, ett till en kille och ett till en tjej. De andra korten visar jag en annan dag.

Till killen gjorde jag ett kavajkort. Först hade jag svårt för att välja ut ett mönsterpapper som skulle passa som skjorta. Pappret behövde vara småmönstrat och passa till en student. Allt med bebistema och mina älsklingsfärger lila och rosa gick bort. Sen hittade jag det fina mönstrade pappret från Nellie’s choice, Vintasia, Botanic vintage. Det var lite pilligt att få till skjortan och flugan men efter att jag mätt, mätt klippt, skärt och mätt lite till så blev det bra. Texten har jag stansat ut med dies från Rox Stamps.

Jag gillar stämpeln med händer och studentmössor från Reprint hobby, tycker den passar så bra på insidan ett studentkort. Diesen till “Grattis till” kommer från Crealies och Studenten stämpeln kommer från You Do.

När jag monterade kortet använde jag 3D-tejp på sina ställen för att kortet levande. Under slaget på kavajen satte jag 2 mm 3D-tejp och under skjortkragen hade jag 1,5 mm 3D-tejp.

På kortet till tjejen färglade jag denna söta studentflicka med Copic:

Klänning och studentmössa: W1-0-00
Studentmössa skärm: C9-8-7
Studentmössa knapp: Y38-19, B18
Hår: E59-57-25
Ros: R8-17-5
Blad: G46-YG63-G24
Band: B18-25-24
Skor: E77-47-74
Hjärta: R29-27-24

Detta kort skulle ges av en kille till sin tjej och därför fanns det önskemål om några hjärtan. Jag stansade ut små hjärtan med dies från Studio Light och hjärtat med g-klav kommer från Skapats av silver adventskalender 2019. Mönsterpappret i bakgrunden kommer från Wild rose Studio och de praktfulla blommorna har jag tillverkat med dies från Studio Light samt några fina pärlor. Texten med skugga är från Rox Stamps senaste kit club. När jag fick paketet kunder jag inte ana hur väl den skulle komma till pass.

Även detta kort fick prydas med samma texter som kavajkortet samt lite hjärtan precis som på framsidan. Studentmössan kommer från Stämpelboden och det vita pappret har jag stansat ut med dies från Crealies.

Så här blev korten med studentflickan.

Ha en bra kväll!

// Sandra

Kommentera