En exploding box är en liten låda som faller ut när den öppnas och som är dekorerad på både utsida och insida. Inne i boxen kan en liten överraskning gömmas. Jag har gjort en väldigt enkel box som är bra att börja med. Jag visar hur jag gjort en box som är 7 x 7 x 7 cm. Det går att göra både större och mindre boxar.

Steg 1

Jag började med att skära till ett papper som var 21 x 21 cm och ritade 9 rutor som var 7 x 7 cm.

Steg 2

Efter det klippte jag bort de fyra hörnen, biggade de fyra linjerna runt mittersta fyrkanten och vek upp väggarna. När grunden var klar återstod bara dekorering.

Steg 3

Insidan dekorerade jag med mönsterpapper på varje vägg. Jag stansade även ut en ram som jag stämplade med en fin text passande till en fin vän på alla hjärtans dag.

Steg 4

För att göra locket använder jag mig av min envalope punch board. Jag skriver in längden 7 cm, bredden 7 cm och på höjden väljer den storlek som jag tycker blir lagom, ca 1,5-2 cm. Jag anger att jag vill ha 0,2 cm extra utrymme så att locket år lätt att sätta på boxen. Efter att ha tryckt och biggat allt med min punch bord klippte jag av den yttersta triangeln vid alla hörn. På bilden har jag ritat en linje där jag valde att klippa.

Steg 5

Efter att jag hade klippt bort hörnen klippte jag ett jack i varje sida. Bilden visar streck där jag klippte.

Steg 6

När alla klipp var avklarade limmade jag samman locket. Jag limmade på den lilla fliken där jag klippt jack. Jag limmade också på den yttersta kanten som jag viker ner över den lilla fliken som jag limmat fast mot boxen. Nu återstår bara att dekorera även locket.

Steg 7

Även utsidan och locket dekorerade jag med mönsterpapper. För att hålla samman asken och som en fin detalj knöt jag ett band runt hela asken.