Tolfte tillbakablicken – kortvikning

Hej,

Nu har det varit fullt upp i några dagar i och med att vi döpte dottern i helgen. Så tyvärr har det varken blivit tid till pyssel eller tillbakablickar. Längre fram kommer jag visa hur jag gjorde inbjudningskorten men ikväll vill jag få lite inspiration till julkort så jag forsätter med en tillbakablick.

Kortet jag kollar på ikväll är ett födelsedagskort jag gjort med en trevlig kortvikning. Direkt när jag fick syn på kortet blev jag inspirerad av att även göra ett julkort med denna kortvikning.

Kortet består av en kortstomme med öppning på mitten och ett lås som håller kortet stängt. Låset kan dras upp eller ned för att öppna kortet. Tänk på att öppningen i kortstommen behöver vara lite större så att låset får plats.

Låset har jag gjort genom att skära ut fyra lika stora kvadrater. Två av dem biggade jag på mitten, vek och la ryggen mot varandra. De andra två limmade jag fast på de jag biggade, en på var sida. Jag hoppas ni förstår hur jag menar när ni ser bilden ovan.

Till insidan stansade jag ut två större bitar som hade samma form, en mörk och en vit. Den mörkare valde jag att ha i lila och lite större än den vita så det blev en ram. På detta kort valde jag en form som gömdes bakom låset när det sitter på kortet. Det går även att ha något större men det kommer då synas igenom öppningen på framsidan. Stämpeln jag använt kommer från Jess Ink.

Nu skall jag börja fundera på hur jag skall göra ett julkort med denna kortvikning. Först tänker jag välja ut ett lämpligt mönsterpapper. Ni får hålla utkik här i bloggen om ni vill se hur det blir.

Ha en bra dag!

//Sandra

Kommentera