En die, två kort

Hej,
Idag tänkte jag visa två kort där jag utgått från samma dies men skapat två helt olika kort. Först ut är ett påskkort som går ganska snabbt att göra.

Jag valde att använda disen från Nellie Snellen precis som den var och fäste den på ett fint mönsterpapper som jag hittade i blocket Chasing Rainbows från First Edition. Till detta stansade jag ut GLAD PÅSK med dies från Rox stamps kit club 2021.

GLAD PÅSK stansade jag ut två gånger; en gång i lila och en gång i vitt. Den vita limmade jag på den lilla aningens förskjutet så att det skulle bli en liten lila skugga bakom texten. Insidan avvaktar jag med tills jag vet vem som skall få kortet.

Det andra kortet blev ett krya på dig kort och tog lite längre tid att göra. Till detta kort stansade jag ut Nellie Snellens die två gånger i vitt och klippte isär de delar jag ville använda. Innan jag monterade delarna på bakgrundspappret stansade jag ut texten GET WELL SOON som är en dies som skapar tomrum från Nellie Snellen.

Alla delarna färglade jag med akvarellpennor. De söta trollsländorna fick blå vingar och en turkos kropp. När jag fäste dem på kortet valde jag att ha 3D-kuddar under vingarna för det verkligen skall se ut som att de flyger.

Även de andra delarna fäste jag med lim och 3D-kuddar på utvalda ställen. Blomman längst ned valde jag att färglägga två gånger och fästa på varandra med 3D-kuddar emellan för att förstärka djupet i kortet.

Insidan höll jag enkel och stämplade bara med en siluettstämpel som matchade framsidan. Stämpeln kommer från Studie Light och är stämplad två gånger.

Jag hoppas att dessa kort inspirerat dig att använda dina dies på flera olika sätt. Större dies kan många gånger klippas isär och få ett ännu större användningsområde.

Ha nu en riktigt bar dag!

// Sandra

Kommentera