Exploding box med hjärtan

Hej,
Idag tänkte jag visa en exploding box med hjärtan som min man skall få imorgon. För er som aldrig gjort en exploding box kan jag tips om min steg för steg beskrivning av en enklare modell för att förstå principen. På denna modell har jag lagt till hjärtan mellan boxens väggar. Hjärtana ritade jag med hjälp av ytterkanten på dies från Sizzix.

Sen biggade jag som linjerna visar. Först på ena sidan sen vände jag på pappret och biggade på andra sidan. Strecken på bilderna nedan visar hur jag biggade.

När detta var klart vek jag efter de biggade linjerna. Bilden nedan visar hur jag gjort.

Efter detta suddade jag ut de linjer jag ritat och gjorde ett lock så som jag beskriver i steg för steg beskrivningen. När detta var klart återstod det bara att dekorera. Jag började att dekorera insidan. Först stansade jag ut röda hjärtan med samma dies som jag ritade av i början. Sen biggade jag dem på mitten innan jag körde dem i embossingfoldern. När detta var klart limmade jag fast dem på stommen. Jag skar även till mönsterpapper från Wild Rose Studio och limmade fast på väggarna. På detta limmade jag fast fin texter jag stämplat med stämplar från Jess Ink och stansat ut med en passande ram. Ramarna kommer bland annat från Skapat av, Crealies och Nelli Snellen.

Även till utsidan har jag använt mönsterpapper från Wild Rose Studio. På toppen av boxen har jag dekorerat med den utstansade texten KÄRLEK från Rox Stamps adventskalender 2018 samt några rosor och halvpärlor. Istället för blad valde jag att snurra blommornas stjälk till en spiral.

Jag tycker alla hjärtans dag en ett bra tillfälle att visa kärlek till alla i sin omgivning. Det behöver inte bara vara till ens partner utan även vänner och familj är älskvärda.

Ha nu en riktigt bra alla hjärtans dag!

// Sandra

Kommentera