Julkort med grön ram

Hej,
Nu har snön börjat falla även här där jag bor och det börjar gå upp för mig att det inte är långt kvar till julafton. I år har jag tänkt att vara ute i god tid och har därför börjat införskaffa en del julklappar. Min julkortstillverkning fortsätter och julkortet jag visar idag påminner om ett födelsedagskort jag gjorde för ett tag sedan men detta är i grönt och har mönsterpapper med jultema från First Edition.

Kortet är enkelt att göra då det mest handlar om att skära till bitar och tejpa eller limma fast dem. Däremot är det lite tidskrävande och pilligt att få alla delar att sitta bra i förhållande till varandra. Jag gjorde så att jag först tejpade fast mönsterpappret på de små gröna kvadraterna. Sen tejpade jag fast den gröna ramen på kortstommen och den vita bakgrunden på det. Därefter lade jag ut alla små rektanglar så som jag ville ha dem innan jag började att tejpa fast en och en. Ett tips är att spara bitarna som blir vid skarven som kommer under cirkeln som monteras uppe på. För där gör det inget om det kommer lite fel då detta kommer att döljas av cirkeln. I cirkeln har jag stansat ut God Jul med dies från Rox Stamps adventskalender 2018 i samma gröna papper som jag har till ramarna.

På insidan har jag stansat ut samma cirklar som på utsidan fast i större storlek. Jag har använt Nellie Snellen Multiframe dies både till inre cirkeln med prickar och den yttre ramen. I den inre cirkeln klistrade jag God Jul i guldig peel off.

Ha en bra kväll!

// Sandra

Kommentera