Vad är egentligen ett CAS-kort?

Hej,

Under sommaren hade Instila en tävling för oss som är inspiratörer åt Instila. Vi skulle göra ett CAS-kort (Clean and simple). Jag gjorde detta kort men kan det egentligen klassas som ett CAS-kort?

När jag söker efter CAS-kort på nätet hittar jag en uppsjö av olika varianter. Den gemensamma nämnaren av dessa kort är enligt mig att de är enkla att göra och inte kräver så mycket material. Till detta skulle jag vilja påstå att mitt kort passar in.

Lite svårare är att hitta en definition på vad CAS-kort egentligen är. Efter lite letande hittade jag en definition som säger att det handlar om utseendet och att tekniken och verktygen inte spelar någon roll. Kortet får inte vara klottring, det skall finnas mycket vita eller öppna ytor samt endast ha en huvudbild.

Efter lite mer sökande hittade jag en annan definition som också sa att det skulle vara mycket öppna ytor och endast ha en huvudbild. Utöver detta skulle det vara få lager, lite utsmyckning samt gå lätt och sabbt att göra. Med andra ord så spelar tekniken roll om det skall gå lätt och snabbt att göra.

Vid en tredje definition jag hittar så står det att kortet skall vara rent, alltså inte klottrigt och måste innehålla vita eller öppna ytor utan mönster. Det skall även vara få lager och lite dekoration.

Enligt dessa beskrivningar kan inte mitt kort klassas som ett CAS-kort. Vad anser ni? Kan det klassas som ett CAS-kort?

Oavsett vad kortet klassas som tycker jag om det och gjorde denna passande insida

// Sandra

3 Replies to “Vad är egentligen ett CAS-kort?”

Kommentera